Nyt sattui! Osa 2

Ensimmäisestä lääkärikäynnistäni on nyt viisi viikkoa. Olkapääni nivelkapseli operoitiin kolme päivää sitten ja pikku hiljaa särkyjen helpottuessa ajatus kilpailemisesta ensi kesänä ei tunnukaan yhtä toivottomalle, kuin vielä viikko pari sitten.

Tähystysoperaation jäljet olkapäässäni. Kaunis keltainen väri on jäännettä leikkurin pesunesteestä.

Kaikenkaikkiaan olen erittäin ällistynyt siitä, kuinka ripeästi olkapääni kuntoon saattaminen on edennyt. Kiitos siitä kuuluu kolmelle taholle:

Ensimmäisenä Stefan von Knorring, joka magneettikuvien tulokset saatuaan järjesti minut käsittämättömän ripeästi Harri Heliön potilaslistalle. Tässä yhteydessä todettakoon, että von Knorringin vastaanottokäynti on tähän astisen elämäni ehkä paras.

Toisena luonnollisesti olkapääspesialisti Harri Heliö, jonka toimesta labrum on nyt ankkuroitu takaisin paikalleen, nivelkapselista revenneet irtopalaset poistettu ja toipuminen hyvässä vauhdissa. Ensimmäisen keskusteluni kävin ortopedi Heliön kanssa von Knorringin vastaanottokäyntiä seuranneena aamuna vähän ennen kahdeksaa. Hän kertoi käyneensä läpi olkapääni magneettikuvat ja kertoi mitä olkanivelessäni oli tapahtunut, mikä olikin astetta yllättävämpi tarina! Lisäksi sain selvityksen edessä olevan leikkauksen sisällöstä pääpiirteissään, sekä listan jatkotoimista. Itselleni tehtäväksi lankesi soitto leikkuriin sopivan ajan varaamiseksi, heti kun vakuutusyhtiö olisi käsitellyt asian.

Kolmantena kiitoslistallani onkin sitten OP Pohjola. Sekä magneettikuvausta, että itse leikkausta varten tarvittiin maksusitoumus vakutusyhtiöltä. Molemmissa tapauksissa vakuutusyhtiön päätös asiaan saatiin parissa päivässä. Erityistä arvoa annan käsittelijän henkilökohtaiselle ilmoitukselle hyväksyvästä päätöksestä, joka mahdollisti kuvaus- ja leikkausaikojen varaamisen huomattavasti kirjallisen ilmoituksen saapumista aikaisemmin.

Tässä asiaa vielä kerratessa ja pohtiessa tulin samalla ajatelleeksi onko tästä ikävästä sattumuksesta sitten jäänyt jotain käteen? Laadin seuraavan lyhyen listan:

  • Kuultuaan, että kyse on pyöräilytapaturmasta, magneettikuvauksessa varjoaineen olkapäähäni laittanut lääkäri totesi viime vuoden TdH:n aiheuttaneen melkoisen kysyntäpiikin MRI kuvauksissa. Johtopäätös? Omani tiedän, tiedätkö sinä omasi?
  • Ota vakuutus! Lisätietoa asiasta löytyy Pyöräilyunionin lisenssi -sivulta.
  • Urheiluun liittyvissä vammoissa tai tapaturmissa käänny aina osaavan lääkärin puoleen.
  • Tapaturma siinä tutussa ympäristössä, onko mitään klassisempaa klisettä.

Piipityksissä seurataan miten toipuminen edistyy ja miten harjoittelu pääsee taas vauhtiin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s